[KPhotoAlbum] openSuseLeao 42.2, kde5: gimp tool tips missing if startet from kphotoalbum

Reimar Imhof Reimar.Imhof at netcologne.de
Tue Dec 27 21:02:12 CET 2016


Am Dienstag, 27. Dezember 2016, 18:42:02 CET schrieb Andreas Schleth:
> On 27.12.2016 17:59, Reimar Imhof wrote:
> > Hi,
> > 
> > when starting gimp from kphotoalbum (context menu, start external
> > program...) gimp does just show empty tool tips.
> > There is no problem when gimp is started directly.
> > There is also no problem when gimp is started from digicam.
> > 
> > System is openSuseLeap 42.2, kde 5, qt 5.6.1.
> > kphotoalbum is 5.1
> > 
> > Cheers,
> > Reimar
> > _______________________________________________
> > KPhotoAlbum mailing list
> > KPhotoAlbum at mail.kdab.com
> > https://mail.kdab.com/mailman/listinfo/kphotoalbum
> 
> Hi Reimar,
> 
> as I am also using 42.2, I just tested this behavior.  Usually i don't
> look at the tool tips anymore, but ...
> 
> They all showed with white text on nearly white background - quite
> invisible indeed.  Independent of the startup method of gimp.
> 
> However, after I fiddled a bit with the window theme and other display
> settings, I got white text on dark grey background - also independent of
> the startup method.
> 
> So, the problem might go away, if you also play with these settings.  It
> might be a KDE issue with upgrading the distro from whatever to 42.2.
> 
> Cheers, Andreas

Hi Andreas,

thanks a lot.

Now I've unchecked the "use color for non-qt-apps - button".

That helped.

Cheers,
Reimar




More information about the KPhotoAlbum mailing list