[KPhotoAlbum] Highlighting in the thumbnail view

Johannes Zarl johannes at zarl.at
Fri Jun 27 23:08:28 CEST 2014


This should be fixed in 7f93c6f.

On Friday 27 June 2014 22:31:43 Johannes Zarl wrote:
> Hi Tobias,
> 
> Thanks for the info - I missed this when testing a patch for another
> problem. It's a regression introduced by me yesterday. The blue mask is not
> the selection, but just the "cursor". The actually selected images do have
> an additional blue frame.
> 
> The reason for the change was a more keyboard-friendly view. When selecting
> Images using Ctrl-Space and the cursor keys you were previously Navigating
> "in the dark". The change fixed that and introduced the permanent Cursor
> indication.
> 
> I'll see if I can fix both use-cases...
> 
>   Johannes
> 
> On Friday 27 June 2014 21:01:04 Tobias Leupold wrote:
> > Hi list :-)
> > 
> > I'm not sure if this is a bug or a feature ...
> > 
> > When opening the thumbnail view, the first thumbnail is highlighted by a
> > semi- transparent blue mask. It seems like this one is selected, but it
> > isn't; when e. g. pressing CTRL+1, nothing happens. One has to click the
> > thumbnail to select it, which adds a blue frame. If multiple images are
> > selected, all get both the frame and the mask. If one clicks somewhere
> > where's no thumbnail, the frame(s) disappear(s), but the mask for the last
> > selected image stays. Again, the image seems not to be selected, as no
> > action can be done to it (unless it's clicked again).
> > 
> > Why do we have that "double-selection"?
> > 
> > Yours, Tobias
> > _______________________________________________
> > KPhotoAlbum mailing list
> > KPhotoAlbum at mail.kdab.com
> > https://mail.kdab.com/mailman/listinfo/kphotoalbum
> 
> _______________________________________________
> KPhotoAlbum mailing list
> KPhotoAlbum at mail.kdab.com
> https://mail.kdab.com/mailman/listinfo/kphotoalbum



More information about the KPhotoAlbum mailing list