[KPhotoAlbum] kpa crashes on start with previous index.xml on debian/sid

fremoin fcjotw at orange.fr
Mon Jun 10 09:23:10 CEST 2013


Hello

On a debian/sid, kpa will crash on startup if I try to use a previous 
index.xml.

I've tried to erase .kde/share/config/kphotoalbumrc and point to my 
directory where the index.xml is with the same result.
Kpa seems to work fine if I don't tell him to use my index.xml.
Didn't find any debug-mode, so here what I found :

$ dpkg -l|grep kphoto|awk '{print $2 " " $3 " " $4}'
kphotoalbum 4.4-2 amd64


$ kphotoalbum -c /media/plasse/photos1/index.xml
KCrash: Application 'kphotoalbum' crashing...
KCrash: Attempting to start /usr/lib/kde4/libexec/drkonqi from kdeinit
sock_file=/home/fcj/.kde/socket-wantedtobe/kdeinit4__0

...

Application: KPhotoAlbum (kphotoalbum), signal: Segmentation fault
Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1".
[KCrash Handler]
#5  0x0000000000474bb0 in ?? ()
#6  0x000000000047c306 in ?? ()
#7  0x000000000047ccc5 in ?? ()
#8  0x000000000046ee82 in ?? ()
#9  0x000000000051044f in ?? ()
#10 0x00000000004dee30 in ?? ()
#11 0x00000000004dfa30 in ?? ()
#12 0x000000000043aeea in ?? ()
#13 0x00007f6184d2aa55 in __libc_start_main (main=0x439cf0, argc=3, 
ubp_av=0x7fff31d6f0b8, init=<optimized out>, fini=<optimized out>, 
rtld_fini=<optimized out>, stack_end=0x7fff31d6f0a8) at libc-start.c:260
#14 0x0000000000444b71 in _start ()

Regards,
Frédéric Moinard




More information about the KPhotoAlbum mailing list