[KPhotoAlbum] KPhotoAlbum crashes while generating thumbnails during start

Manfred Usselmann usselmann.m at icg-online.de
Fri Jun 7 13:08:08 CEST 2013


 

Am 07.06.2013 12:01, schrieb Johannes Zarl: 

> Hi Manfred,
> 
> On Friday 07 June 2013 11:27:39 Manfred Usselmann wrote:
> 
>> two example durations: 8 seconds for 16 pictures, 6 seconds for 20 pictures the first time I open a folder, afterwards it's fast.
> 
> Thanks for the info.
> 
>> But my issue with KPA is not the thumbnail generation (I believe), it becomes very slow when the window with the thumbnails is ready and I try to open a detail view or scroll to another picture in the detail view e.g. with PgDn/PgUp.
> Does that mean that KPA is slow for you even when no thumbnails are generated?

Yes, exactly. I tried to explain that before.... :-) 

> I had assumed that the background-jobs for thumbnail generation are essentially starving the GUI-thread. These background jobs are active for as long as the "LED-like" indicator in the status bar is flashing green. You can click the indicator LED to get an overview of the running jobs and also for a pause/unpause button. If you pause background-jobs and use the annotation dialog on a subset of your images that already has thumbnails, do you still get the low performance?

Yes, this indicator for the background jobs was already mentioned
several times before and I thought I already made clear, that background
jobs are not causing the issue. Indeed, I get the bad performance when
no background jobs are running at all! As soon as I have selected a
subset of my images and I click on 'Show Thumbnails', the problems
start. E.G. when I click on one of the thumbnails it takes a long time
until the image is displayed. Selecting indivdual thumbnails for
annotation is nearly impossible. Right now I tried to open the context
menu by right clicking on a thumbnail. It took 38 secondes until the
context menu window appeared. After 'Show Thumbnails' everything is
unusablely slow, but the duration of the delays seem to vary a bit. The
indicator for background jobs is light grey all the time. 

Regards
Manfred 

 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.kdab.com/pipermail/kphotoalbum/attachments/20130607/8716e524/attachment.html>


More information about the KPhotoAlbum mailing list