[KPhotoAlbum] KPhotoAlbum crashes while generating thumbnails during start

Johannes Zarl isilmendil at isilme.lupus.uberspace.de
Thu Jun 6 17:55:32 CEST 2013


Hi Manfred,

Just out of curiosity: How well does the thumbnail view of gwenview perform on 
your CIFS share?

Regards,
  Johannes

On Thursday 30 May 2013 01:37:04 Manfred Usselmann wrote:
> Hi Johannes,
> 
> the performance issue is not solved, it's still terrible. Maybe even
> worse than before. Even if I select a folder with just a few relatively
> small images, KPA is unusable. The image collected is stored on a CIFS
> (Samba/Windows) share on a local server with a fast connection (1 Gb/s).
> 
> 
> I'm afraid I no longer have the old thumbnail database, sorry.
> 
> Regards,
> Manfred
> 
> Am 30.05.2013 00:44, schrieb Johannes Zarl:
> > Hi Manfred,
> > 
> > On Wednesday 29 May 2013 23:20:08 Manfred Usselmann wrote:
> >> I was not aware that the performance issue should already be solved.
> >> That would be great, I will test git master and let you know.
> > 
> > At the moment I'm not totally convinced that it is fully solved, but
> > we've removed at least some of the problems.
> > 
> > Building the thumbnails for all images
> > over an NFS mount is going to take a while, anyways. During thumbnail
> > construction the GUI is still sluggish, but in contrast to before the
> > program does react to input.
> > 
> > Btw. you don't happen to have your old thumbnail database lying around
> > somewhere, do you? I was thinking that it should be doable to write a
> > converter. It's not of much use to me because I already have rebuilt the
> > database, but I guess there will be plenty of people with big databases
> > on slow media that have not upgraded yet.
> > 
> >> Everything else should be fixed, thanks!
> > 
> > Good to hear. Thanks for the feedback!
> > 
> > Cheers,
> > Johannes
> > Regards, Manfred Am 29.05.2013 21:51, schrieb Johannes Zarl: Hello
> > Manfred, I guess I lost track of the exact state of affairs for you.
> > I'll try to summarize, but could you please correct me where I'm wrong?
> > - index.xml bug: fixed - crash with raw images: fixed in libkdcraw -
> > unresponsiveness of the GUI: I guess this should be better now (Jan
> > Kundrát found/fixed the likely culprit). Can you test this fix (in git
> > master) sometime? Did I miss something? Cheers, Johannes On Wednesday 24
> > April 2013 21:50:32 Manfred Usselmann wrote: I have about 30000 images
> > and with an earlier version of kphotoalbum I could use the application
> > but 4.4 crashes every time after a while during the generation of the
> > preview images. Last time it happened when 26% was done. Regards,
> > Manfred


More information about the KPhotoAlbum mailing list