[KPhotoAlbum] Thumbnail viewer & aspect rations & space around cells etc..

Risto H. Kurppa risto at kurppa.fi
Sat Jun 18 15:43:19 CEST 2011


On Sat, Jun 18, 2011 at 4:29 PM, Jesper K. Pedersen <blackie at kde.org> wrote:
> On Saturday 18 June 2011 12:26:24 Risto H. Kurppa wrote:
>> Hi there!
>>
>> See http://imageshack.us/photo/my-images/26/thumbs1.png/
>> and http://imageshack.us/photo/my-images/155/thumbs2u.png/
>> Sorry for the hilight colour :)
>>
>> Running GIT SVN with GUi changes from Andi (that Jesper committed today)
>>
>> Two configurations with space around cells 0 and aspect ratio 4:3 or 3:2
>> - neither of these give me the 0px between cells - is this because of
>> the shadow around each thumb?
> Yes I Beleive that is due to the pixels needed for the shadow. Try looking at
> it with kmag and I hope you will see that the pixels are not entirely the
> background color, but a gradient.

Right. I usually go with black background so the shadow is not visible
there and it only looks like wasted space when trying to use 0px.

>> - 4:3 fails in scaling portrait photos correctly: they end up being on
>> top of other images. Is this a feature or a bug?
> Well that should have invalidated your cache, and fixed it. If you resize the
> grid (which I know you hate :-) then it will flush the cache and it will look
> good again,

Changing the thumbnail grid proportion doesn't seem to reset the cache
(nor warn about it). Manually resizing the grid & building the
thumbnail cache did solve the problem.(I have a smaller test set here
so generating the thumbs doesn't now take hours ;)

>> - I was also able to get it to stage where 3:2 doesn't show the labels
>> unless you take the
>> mouse on top of a thumb. Even then it is shown on top of the thumb
>> below.
> Maybe a cache issue too, otherwise it is a bug.

Yes, seems to be fixed by resizing the grid.


Thanks, case closed :)


r



-- 
| risto h. kurppa
| risto at kurppa dot fi
| http://risto.kurppa.fi


More information about the KPhotoAlbum mailing list