[KPhotoAlbum] Gentoo setup help

Jan Kundrát jkt at gentoo.org
Mon Dec 22 03:19:44 CET 2008


Ted Miller wrote:
> What I am finding is that I have the media-libs/tiff package emerged, 
> but programs are acting like it is not there.  For example, kview does 
> not list *.tif files under "all images", and it will not open them if it 
> does find them.  Does not seem to make a difference if they are 8 or 16 
> bit, it acts like it does not think they are images, or at least not 
> images it can handle.  I updated my USE flags to match yours, and then 
> did a "emerge --update --newuse tiff", but that didn't seem to change 
> things either.

Well, it seems that you're a bit confused by the concept of USE flags. 
You basically *don't* install or remove a package in order to get a 
particular feature, you just set up a USE flag and rebuild *all* 
affected packages. The command you used here rebuilt only the 
media-libs/tiff package, leaving everything else intact. What you want 
to run now is `emerge --update --newuse world`.

You might want to read our handbook as well, especially its part on USE 
flags [1].

[1] http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml

Merry Christmas,
-jkt

-- 
cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 260 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
Url : /mailman/pipermail/kphotoalbum/attachments/20081222/f4cecb0d/attachment.pgp 


More information about the KPhotoAlbum mailing list