[KPhotoAlbum] Performance problem with viewing images

Robert Krawitz rlk at alum.mit.edu
Wed Nov 7 23:18:27 CET 2007


   Date: Wed, 7 Nov 2007 22:28:21 +0100
   From: "Baptiste MATHUS" <ml at batmat.net>

   2007/11/7, Robert Krawitz <rlk at alum.mit.edu>:
   >
   >
   >    I can't really reproduce your issue. I've set thumbanil size to a
   >    few pixels, sought to the middle of my collection (so that
   >    thumbnails were loading in the background), selected several rows
   >    of them and pressed enter to show them. They appeard in a few
   >    seconds, which isn't perfect, but is far from one minute, and they
   >    appeard earlier than all thumbnails were decoed in the thumbnail
   >    widget.
   >
   > It doesn't matter how big the thumbnails are.  If you select just a
   > few rows of them, you won't see this effect, since the number of
   > queued up images will be small.  You need to select a thousand or so.

   On my config, I was thinking the image display was recently slowed down.
   According to what Robert says, with the patch that was done some months ago
   about selecting only on thumbnail and press enter =3D> it loads every photos
   currently displayed. So could it be possible that this lag would be found
   also while showing only one image?

How many photos are in your thumbnail viewer?  If there's only one
photo in the thumbnail viewer, this wouldn't account for it.  If there
are a lot of photos in the thumbnail viewer, and you select exactly
one and press enter, it would.


More information about the KPhotoAlbum mailing list