[KPhotoAlbum] Performance problem with viewing images

Jan Kundrát jkt at gentoo.org
Wed Nov 7 01:59:38 CET 2007


Robert Krawitz wrote:
> If I have, say, 1000 images in the thumbnail viewer and click on one
> of them to view it, it takes about a minute for even the first one to
> pop up.  If I pre-select only a few images, it's reasonably quick.
> 
> Has the preloading mechanism changed recently?

[Resend from good From address, sorry if it's delivered twice]

Hi Robert,
as you've already found out, it did. However, the change should have had
the opposite effect to what you're describing. Previously, the
full-sized image would have to wait before all the thumbnails are
generated, but now it should be decoded at first.

I can't really reproduce your issue. I've set thumbanil size to a few
pixels, sought to the middle of my collection (so that thumbnails were
loading in the background), selected several rows of them and pressed
enter to show them. They appeard in a few seconds, which isn't perfect,
but is far from one minute, and they appeard earlier than all thumbnails
were decoed in the thumbnail widget.

The ideal solution would be a priority queue, indeed. This is something
I have on my TODO list :), but I haven't managed to implement before 3.1.0.

So, how can I reproduce your issues?

Cheers,
-jkt

-- 
cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 252 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
Url : /mailman/pipermail/kphotoalbum/attachments/20071107/f780a99e/attachment.pgp 


More information about the KPhotoAlbum mailing list