[KPhotoAlbum] Unable to play video under Ubuntu/Feisty

Jesper K. Pedersen blackie at blackie.dk
Mon Apr 16 18:53:26 CEST 2007


I'm really not sure what is needed, from my site of things, I ask for a kpart, 
so yes it seems that you would need to write that.

No idea what that would take though.
On Sunday 15 April 2007 19:05, Baptiste MATHUS wrote:
| OK, I've finally managed to make it work. But the thing is I don't really
| know what made it ok since I apt-get install(ed) and remov(ed) each package
| once or twice each to test many different configs :-).
|
| My thumbnails are ok, I finally installed mplayerthumbs as you adviced (I
| used the debian package provided as a link in the comments. Yes, maybe
| quite risky...).
|
| However, I'm not totally happy yet. I'm using gnome, so please excuse me if
| I say stupid things, just let me know :). I have a very poor knowledge
| about window manager architecture like kde or gnome, but if you have time
| to do it, do not hesitate to explain things related to what I ask, I'm very
| curious :).
|
| So, first question : As my defaults video reader, I use totem. I cannot use
| it under KPA, do you think there would be a way to permit it? From my
| understanding, it would need to write something to make it embeddable under
| kde (a kpart, right?). Is it something difficult to do? Isn't it already
| possible. At the moment, I'm using kmplayer with KPA, and totem outside
| kpa...
|
| Second question : a small program comes with totem, which is called
| "totem-video-thumbnailer". For me, the best would be to be able to use. I
| wouldn't be forced to install additional packages. I guess it would also
| help gnome users to use kpa, as there would decrease needed dependencies
| (as totem is the default gnome video player). What would be needed to
| enable kpa to use it? I guess it's again a matter of kde configuration,
| right?
|
| Thanks a lot.
|
| 2007/4/12, Jesper K. Pedersen <blackie at blackie.dk>:
| > On Wednesday 11 April 2007 23:11, Baptiste MATHUS wrote:
| > | Hi all,
| > |
| > | As I just said in my previous mail, I recently migrated to Ubuntu
| > | (can't imagine using a non-debian based linux :p).
| > |
| > | I'm now able to compile KPA from sources as before, but am unable to
| >
| > find
| >
| > | which config I should use to be able to see videos. I don't have videos
| > | thumbnailing nor video playing.
| > |
| > | The thing is I'm already the one who provided most of the information
| >
| > about
| >
| > | getting it right on the wiki page, and I can't make it work :-).
| > | So, my question: is there anybody subscribed to this list using one of
| >
| > the
| >
| > | latest kpa version who is able to manage correctly videos with it?
| > |
| > | Thanks a lot for any hint.
| >
| > Did you look at the "setting up restricted format" and "MPlayerThumbs"
| > from
| > http://wiki.kde.org/tiki-index.php?page=KPhotoAlbum+Video+Support
| >
| > Thats my best advice (with a Kubuntu system)
| > --
| > Having trouble finding a given image in your collection containing
| > thousands of images?
| >
| > http://www.kphotoalbum.org might be the answer.

-- 
Having trouble finding a given image in your collection containing
thousands of images?

http://www.kphotoalbum.org might be the answer.


More information about the KPhotoAlbum mailing list