[KPhotoAlbum] New snapshot + feauture freeze + message freeze

Jesper K. Pedersen blackie at blackie.dk
Mon Mar 27 04:38:53 CEST 2006


On Monday 20 March 2006 12:51, Martin Hoeller wrote:
| On 19 Mär 2006, Jesper K. Pedersen wrote:
| > KPhotoAlbum has now entered complete freeze (modulo bug fixes), so please
| > download a snapshot, this might very well be your final chance to find
| > bugs before they will annoy you for the better part of the rest of the
| > year.
|
| Here we go...
|
| > 	* BUGFIX: The annotation window no longer crashes when reseting
| > 	its layout.
|
| Sorry, it does :-(
|
| Here is a backtrace (unfortunately without debugging enabled, but
| reproduceable):
OK, I reworked that code, it was utterly broken, and a proof that I've become 
a better software developer since I wrote it 3 years ago :-)

| The second bug that still exists is the one that makes the annotation
| dialog of KPhotoAlbum empty if special characters (like Umlaute (äöü), or
| french accentuated characters (à)) are in a category name and a dock panel
| for this category is activated. (see also
| http://mail.kdab.net/mailman/pipermail/kphotoalbum/2006-March/001792.html )
| Note, that this bug appears only after saving the layout and restarting
| KPhotoAlbum!
That just plain sucks. Unfortunately that code is in KDE itself, so I see no 
other alternatives that to use yet another XML file for this. You will now 
find a file called layout.xml storing this layout. 

| Another one: sometimes when hitting cancel in the annotation dialog it
| asks me "Changes made to image info, really cancel?" even if I did not
| change anything! I found out, that this seems somehow related to the
| time-information used in combination with time-ranges. The img013 shipped
| with the demo database triggers this bug.
|
| The interesting part of a diff when changing nothing, hitting Ok in the
| image configuration editor and saving is the following:
|
| -  <image startDate="2003-01-02T00:00:00" endDate="2003-01-02T23:59:59"
| +  <image startDate="2003-01-02T00:00:00" endDate="2003-01-02T00:00:00"
fixed.

| Another bug that still hasn't been fixed is that the image preview is
| sometimes (absolutely not reproducable but definitely there, even with the
| demo database!) empty. I already sent a screenshot for Jesper available at
| http://stud3.tuwien.ac.at/~e9926483/tmp/kphotoalbum-shot.png .
Unfortunately valgrind doesn't show anything (at least nothing I can make any 
sense of)
Let me know if you find anything that can help us down the road with this one.

|
| And last an easy one: a broken tooltip in Settings -> Configure
| KPhotoAlbum -> Thumbnail View -> What's this for Preview Image Size.
| This says "If you select Help| Show Tooltips ..." but should be "If you
| select Settings| Show Tooltips ...".
Fixed, thanks.

Thanks for the report.
-- 
Jesper K. Pedersen          |  Klarälvdalens Datakonsult
Senior Software Engineer    |  www.klaralvdalens-datakonsult.se
Prinsensgade 4a st.         |
9800 Hjørring               |  Platform-independent
Denmark                     |  software solutions



More information about the KPhotoAlbum mailing list