[KimDaBa] Settings Persons kills Date information

Florian Lindner mailinglists at xgm.de
Mon Apr 4 15:36:07 CEST 2005


Am Montag, 4. April 2005 01:22 schrieb Jesper K. Pedersen:
> I have a vague felling that I fixed this problem a long time ago. Can
> anyone help me with my memory? This is a 2.0 release, not a snapshot or
> CVS, right?

I can only help you so far that I tell it's a release, 2.0 from the Gentoo 
portage.

Florian

>
> On Sunday 03 April 2005 22:58, Florian Lindner wrote:
> | Hello,
> | I've the following reproducable behavior:
> |
> | A set of images, in a directory. all of them have ÈXIF information of
> | date and time. I added them to Kimdaba und the programs reads out the
> | date und time informstion correctly. I set the Locations information and
> | everything is fine. Now I quit and save (the behavior is the same without
> | quitting and saving).
> |
> | The image entry in the index.xml looks like that:
> |
> |   <image monthFrom="12" dayFrom="24" hourFrom="20" yearTo="0" monthTo="0"
> | md5sum="5a5ebd824fd9fc296d4e0370ac58320f" minuteFrom="5"
> | file="Weihnachten 2004/DSCN0043.JPG" label="DSCN0043" angle="0" dayTo="0"
> | secondFrom="5" yearFrom="2004" description="" >
> |    <options>
> |     <option name="Locations" >
> |      <value value="Idstein" />
> |     </option>
> |    </options>
> |   </image>
> |
> | Now I reopen the Kimdaba and add person information to a single image.
> | After ok the date information is gone. Of course it's still in the EXIF
> | info but it is not displayed anymore and also not in the index.xml. I
> | didn't touched the date information, but in the edit property windows it
> | was displayed correctly.
> |
> | The image entry:
> |
> |   <image monthFrom="0" dayFrom="0" hourFrom="20" yearTo="0" monthTo="0"
> | md5sum="5a5ebd824fd9fc296d4e0370ac58320f" minuteFrom="5"
> | file="Weihnachten 2004/DSCN0043.JPG" label="DSCN0043" angle="0" dayTo="0"
> | secondFrom="5" yearFrom="0" description="" >
> |    <options>
> |     <option name="Locations" >
> |      <value value="Idstein" />
> |     </option>
> |     <option name="Persons" >
> |      <value value="Florian" />
> |      <value value="Doris" />
> |      <value value="Andrea" />
> |     </option>
> |    </options>
> |   </image>
> |
> |
> | Kimdaba version is 2.0.
> |
> | I've just experienced that this problem also occurs if I don't change
> | anything, just open the property dialog and click and Ok.
> |
> | It's definitve reproducable but not with all images
> |
> | I have experienced this problem for the first time now, all other images
> | work fine.
> |
> | Please don't tell anyone I use Kimdaba, I don't like to be sued...  :-(
> |
> | Florian
> |
> | _______________________________________________
> | KimDaBa mailing list
> | KimDaBa at klaralvdalens-datakonsult.se
> | http://sulaco.hrhansen.dk/mailman/listinfo/kimdaba



More information about the KimDaBa mailing list