[KimDaBa] Settings Persons kills Date information

Jesper K. Pedersen blackie at blackie.dk
Mon Apr 4 08:22:14 CEST 2005


I have a vague felling that I fixed this problem a long time ago. Can anyone 
help me with my memory? This is a 2.0 release, not a snapshot or CVS, right?

Cheers
Jesper.

On Sunday 03 April 2005 22:58, Florian Lindner wrote:
| Hello,
| I've the following reproducable behavior:
|
| A set of images, in a directory. all of them have ÈXIF information of date
| and time. I added them to Kimdaba und the programs reads out the date und
| time informstion correctly. I set the Locations information and everything
| is fine. Now I quit and save (the behavior is the same without quitting and
| saving).
|
| The image entry in the index.xml looks like that:
|
|   <image monthFrom="12" dayFrom="24" hourFrom="20" yearTo="0" monthTo="0"
| md5sum="5a5ebd824fd9fc296d4e0370ac58320f" minuteFrom="5" file="Weihnachten
| 2004/DSCN0043.JPG" label="DSCN0043" angle="0" dayTo="0" secondFrom="5"
| yearFrom="2004" description="" >
|    <options>
|     <option name="Locations" >
|      <value value="Idstein" />
|     </option>
|    </options>
|   </image>
|
| Now I reopen the Kimdaba and add person information to a single image.
| After ok the date information is gone. Of course it's still in the EXIF
| info but it is not displayed anymore and also not in the index.xml. I
| didn't touched the date information, but in the edit property windows it
| was displayed correctly.
|
| The image entry:
|
|   <image monthFrom="0" dayFrom="0" hourFrom="20" yearTo="0" monthTo="0"
| md5sum="5a5ebd824fd9fc296d4e0370ac58320f" minuteFrom="5" file="Weihnachten
| 2004/DSCN0043.JPG" label="DSCN0043" angle="0" dayTo="0" secondFrom="5"
| yearFrom="0" description="" >
|    <options>
|     <option name="Locations" >
|      <value value="Idstein" />
|     </option>
|     <option name="Persons" >
|      <value value="Florian" />
|      <value value="Doris" />
|      <value value="Andrea" />
|     </option>
|    </options>
|   </image>
|
|
| Kimdaba version is 2.0.
|
| I've just experienced that this problem also occurs if I don't change
| anything, just open the property dialog and click and Ok.
|
| It's definitve reproducable but not with all images
|
| I have experienced this problem for the first time now, all other images
| work fine.
|
| Please don't tell anyone I use Kimdaba, I don't like to be sued...  :-(
|
| Florian
|
| _______________________________________________
| KimDaBa mailing list
| KimDaBa at klaralvdalens-datakonsult.se
| http://sulaco.hrhansen.dk/mailman/listinfo/kimdaba

-- 
Having trouble finding a given image in your collection containing
thousands of images?

http://ktown.kde.org/kimdaba might be the answer.



More information about the KimDaBa mailing list